// Gezondheid

PuurVezel is een bijzonder geconcentreerde vorm van groentes. Met milde verwerkingstechnieken blijft het maximale aan vezels en micronutriënten behouden uit de originele groente. Om hiermee een substantiële bijdrage te kunnen leveren in het dagelijkse dieet is er bij de verkenning van productverrijking vooral gekeken naar samengestelde producten die veel geconsumeerd worden zoals pasta, brood, aardappelpuree etc. Zie voor meer informatie over gezondheid ook de website van Top Health Facts.
www.tophealthfacts.nl.

 

Micronutriënten blijven intact

PuurVezel heeft als beoogd ingrediënt een grote voorsprong op de nutritionele waarde van groenten die thuis op het bord belanden; er is minder sprake van lange opslag doordat de groentes zo snel mogelijk verwerkt worden, ze worden met milde technieken behandeld en goed bewaard. Bij de thuisbereiding gaat er veel verloren door de opslag en het koken en daar heeft PuurVezel geen last van!

Het belang van voedingsvezel

Voedingsvezels zijn er in alle soorten en maten en kunnen dus niet op een hoop worden gegooid. Daarom is het ook belangrijk om genoeg afwisseling in het dagelijkse dieet te hebben.

Het zijn complexe koolhydraten die in het lichaam niet afgebroken kunnen worden en dus ook geen energie leveren. Er wordt door het Voedingscentrum aangeraden per dag 30-40 gram voedingsvezels te eten want voedingsvezels hebben een aantal belangrijke functies.

Er zijn wateroplosbare en –onoplosbare voedingsvezels en fermenteerbare en niet fermenteerbare;

Deze eigenschappen hebben een aantal gevolgen waarvan een bekende de bevordering van de stoelgang is. Voedingsvezels worden echter ook geassocieerd met kankerpreventie, gewichtsverlies, verlagen cholesterolgehalte, verlagen kans op diabetes type II en meer.

Loading