// Over PuurVezel

Eerlijk product

Ons productconcept heeft de naam PuurVezel niet voor niets gekregen. Er komen geen toevoegingen of dubieuze verwerkingstechnieken aan te pas. PuurVezel is ontwikkeld als gedroogde pulp van verse restgroenten met een duidelijke oorsprong. Het resultaat is een poeder met de intense smaak en kleur van de originele groente met gemiddeld 50% voedingsvezel.

Gezond

Afhankelijk van de toepassing kan het proces voor dit type product aangepast worden zodat ook nog alle micronutriënten behouden blijven. Met een zeer kleine hoeveelheid poeder wordt op deze manier al tegemoet gekomen aan de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groente per dag!


Verschillende toepassingen

Met deze groentepoeders zijn al vele samengestelde producten succesvol verrijkt waardoor ook vezelarme voedingsmiddelen opeens een bron van natuurlijke voedingsvezels en vitamines worden. In het menu vindt u onze toepassingen, meer informatie en vooral inspiratie.

Status

De VezelFabriek blijft een initiatief op papier en zal dus niet gaan produceren. In de nabije toekomst wordt er wel gewerkt aan de oprichting van een productielokatie voor de centrale verwerking van reststromen. Onder het kopje ‘Over Ons‘ vindt u hier meer over.

Loading